PERSONEL HİJYEN EKİPMANLARI
TEDARİGİ YAPILIRKEN DİKKAR EDİLMESİ GEREKENLER
Gıda işleme tesislerin üretim alanlarına girişlerde
takip edilebilir hijyen koridoruna
ihtiyaç duymaktadır
Üretim
alanlarına girecek personel ve çalışanlar
Kıyafet ve ekipman hijyeni ve el temizliğini dezenfeksiyonunu
standartlara uygun bir hijyen
hattından geçerek gerçekleştirmelidir
Hijyen bariyerinin ve
hijyen ekipmanları temel amacı dış kaynaklı
Bakteri ve Mikropları
minimize ederek ve zorunlu hale
getirerek dış alandan üretim
alanına temiz bir şekilde
geçişi sağlamaktır
Hijyen bariyerleri alırken
dikkat edilmesi gereken unsurlar
başlıca şunlardır
Hijyen bariyerinin
sürekli kullanıma uygun
olması
Personel hijyeni standarlarına
uygun olması
Alınan Hijyen bariyerinin paslanmaz yapıda olması
Yüksek standartlar kullanılarak üretilmiş olması
Firmadan teknik destek
alına bilmesi ve yedek parça
buluna
bilirliği